HTML

Hogyan kezelhetjük a pattanásos bőrt egy éjszaka alatt?...

Nem csak  a pubertás kor velejárója a pattanás és az akné. Sok férfi és nő életét keserítheti meg ez a bőrbetegség. A négyféle börtípús közül, elsősorban a zsíros bőrűek szenvednek tőle. Egyetlen kárpótlás a pattanás elviseléséért, hogy a zsíros rozáceás bőr bizonyos mértékig hidratáltabb a száraz bőrnél és ezáltal nehezebben alakulnak ki a ráncok, rugalmasságát jobban megtartja.

Természetesen a pattanás sok módon kezelhető, akár  olyan radikális kezelésekkel is, mint a lézeres pattanás kezelés vagy a fényterápia, egészen a lágy megoldásokig, mint az életmód és étrend váltás, több sport beiktatása az életünkbe stb.

Vannak azonban olyan kezelések, melyek egy éjszaka alatt elbánnak a pattanásokkal.

1. Pattanás elleni krémek és kenőcsök

Sokan azt hiszik, hogy ha kinyomják a pattanást, az segíthet, hiszen gyorsabban elmúlik és begyógyul a helye. Sajnos ez nem így van. A fitotékákban, gyógyszertárakban kapható pattanás elleni krémek zöme olyan hatásmechanizmussal bír, amely inkább leszárítja a pattanást és nyugtatja a bőrt. Ilyen bőrgyulladás csökkentő szerek lehetnek a pattanás elleni harban az aloe vera alapú krémek, a kamilla alapú szerek de jobb híján még egy kis fogkrém is jobb, mint a pattanás kinyomása.

2. Egy béltisztító program a pattanás elleni harc első lépéseként.

Belekezdhetünk egy béltisztító programba, amely során megkíréselhetjük ún. izoláló diétával megtalálni, vajon ételallergia okozza-e a pattanás kifejlődését. Ha nem ételallergia, győződjünk meg arról is, hogy kozmetikumok vagy egyéb irritáló anyagok találhatók-e a környezetünkben amelyek negatívan befolyásolják bőrünk egészségét. Segítségünkre lehet egy képzett homeopata szakember vagy természetgyógyász, aki segít kiszürni az allergén dolgokat a környezetünkből.

3. Alma ecetes kezelés a pattanás ellen

Savas - enyhe savas - kezelések segíthetnek megszüntetni a pattanásokat. Ilyen lehet az alma ecetes tisztítás vagy a citromleves tisztítás. A pattanás leszárad és akár egy éjszaka alatt elérhető látványos javulás. Nem javasolt ellenben a gyümölcssavas hámlasztás, amely egy túlságosan drasztikus beavatkozás és ha nem végezzük el az allergia teszteket, akár negatív eredménnyel is járhat.

4. Szappanok, maszkok a pattanás kezelésére

Tekintve, hogy a pattanás kezelésének elhanyagolása komoly következményekkel járhat, hegesedéssel és egyéb fertőzésekkel - mindenképpen konzultáljunk egy bőrgyógyásszal, aki megfelelő készítményeket javasol számunkra.

A drogériákban is kapható szappanok és maszkok otthoni kipróbálása segíthet egyensúlyban tartani a helyzetet és kezelni az enyhe aknés bőrt. Meg kell találnunk a termékek között a megfelelőt, amelyet gyakran csak kísérletezgetéssel érhetünk el az allergén reakciókra figyelve.

5. A pattanás és az akne gyógyítója - D-vitamin

Létezik egy vitamin, amely hiányában a bőr a legkülönfélébb megbetegedéseket szenvedi el. Ilyen lehet a pattanás, az akne is. Ez a D-vitamin, amely kóros hiányállapot esetén a csontok és fogazat problémáihoz is vezet.

A legegyszerűbb megoldás erre, a napfényterápia. Akár a természetes napfény akár szoláriumos napfénykezelés a pattanás és aknevel borított bőrfelületen illetve a test egészén. Manapság a szoláriumok új generációja a bioláriumok, amelyek a bronzáriumok kvalitásait is felülmúlja, lehetővé teszi, hogy veszélyek nélkül kezeljük a bőrünket.

Reméljük a fenti tanácsok segítenek abban, hogy a pattanás csak múló rossz emlék maradjon.

· 2 trackback

Címkék: pattanás

Pattanás sitemap